Ризикуєте залишитися без праски: яку воду заливати категорично не можна

49

Більшість сучасних прасок мають функцію відпарювання. Однак мало хто знає, що можна заливати в праску, а що ні. Як результат – техніка служить менше за заявлений виробником термін. Ми розповімо, яку воду не можна заливати в праску, щоб не довелося купувати нову.

Для початку давайте розберемося, як праска виробляє пару. Ви заливаєте воду в спеціальний отвір, вона затікає в резервуар, розташований за підошвою, а далі – гріється під впливом трубчастого електронагрівача і перетворюється на пару. 

Яку воду не можна заливати в праску

Мабуть, найдоступніший варіант – це вода з-під крана. Багато хто навіть не задається питанням, чи можна залити звичайну воду в праску, а даремно. Погодьтеся, якість води в містах залишає бажати кращого. Якщо вам хоч раз доводилося боротися з накипом на чайнику, уявіть, що відбувається всередині праски. Тож, якщо ви ще не знаєте, чи можна в праска заливати воду з-під крана, запам’ятайте раз і назавжди – ні. Ваша техніка та одяг скажуть вам “дякую”. 

Далі розберемося, чи можна заливати в праску кип’ячену воду. Ця рідина – найгірший ворог для вашої праски, адже вона утворює осад. Через деякий час отвори на підошві праски будуть забиті, що призведе до її поломки. 

Також вкрай не рекомендується заливати в праску воду з кулера і нерозбавлений дистилят. 

Читати також:
Церковне свято 11 липня: чого не слід робити, щоб не скоротити своє життя

Що можна заливати в праску

Перший варіант, який спадає на думку, – спеціальна вода для прасок, яка продається у відділах побутової хімії. Ціна на засіб стартує від 35 гривень.

Ще один варіант – демінералізована вода. Вона виходить шляхом деіонізації води. Але щоб ваш праска прослужила довго, демінералізовану воду необхідно розвести з водопровідною в пропорції 1:1.

Розбавляти доведеться і дистильовану воду. Вона кипить при високих температурах і погано випаровується. Це загрожує псуванням приладу. Тому дистилят потрібно розбавити з водопровідною водою у відношенні 1:2. 

Тепер поговоримо про те, чи можна заливати в праску фільтровану воду. Фахівці запевняють, що це найбільш підходящий варіант для прасок. Така вода очищена від солей, а значить не зашкодить приладу. 

Що можна додати в воду для праски – зробіть рідину самі

Воду для праски можна зробити самостійно:

  • у скляну ємність влийте 80 мл спирту або горілки,
  • додайте 600 мл дистильованої води,
  • кілька крапель улюбленої ефірної олії.

Все перемішайте і приберіть в темне місце на тиждень, після чого можете використовувати.

Як залити воду в праску правильно – візьміть на замітку

Скільки води наливати в праску іноді не знають навіть досвідчені господині. Орієнтуватися можна на мірний стаканчик. Якщо його немає під рукою, обмежтеся “порціями” приблизно по 50-100 мл. 

Не менш важливий аспект полягає в тому, яку воду заливати в праску –холодну або гарячу. Запам’ятайте назавжди: вливати в праску можна тільки холодну воду. Повірте, гаряча вода ніяк не прискорить прасування, а ось праска зіпсується.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.