Незмінність влади та ілюзії змін: реальність української політики

2 135

Маріонеткова “слуга ненароду” Безугла, яка в усьому виконує накази Єрмака, озвучила вимогу відставки Залужного. Хтось мав це зробити, і вибрали найтупішу (інші, мабуть, відмовлялися).
У відповідь окремі блогери і військові почали заявляти, що “Ви так дочекаєтеся зміни влади на військову”. І народ запалився надією на зміни.
Ні, хлопці, нічого не буде.
Я такий старий, що пам’ятаю ще перші погрози військових повалити президента. Це було літо 2014 року, і тоді був ще свіжопризначений США Порошенко. І теж там всякі там танкісти заявляли “Якщо що, ми розгорнемо танки на Київ”.
Останки цих танкістів давно згнили в котлах під Ізвариним та Іловайськом (що, вже забули, що такі були? так, українська влада шле солдатиків на забій уже дев’ять років). І ніхто нікуди не розвернувся і не поїхав.
І коли чергові солдатики (які закінчуються) пишуть грізні (як їм здається) відео про “Ми повернемося, ми запитаємо”, то я тільки гірко посміхаюся. Вас таких уже стільки згинуло, “скидачів” і “запитувачів”.
Конвеєр смерті заточений на те, щоб ніхто нікуди не повернувся і нікого не запитав. Великі втрати – це не помилка системи, а її складова частина. Владі не потрібні живі ветерани, які можуть запитати, наприклад, за корупцію. І тому їх успішно утилізують. Наприклад, посилаючи в “десантні операції” на інший берег Дніпра, де їх знищують.
Повторюся: конвеєр смерті – це частина системи.
І ніякий Валера Залужний нічого не змінить. Тому що Валера – хороший і слухняний хлопчик. Валері кажуть “Шли солдат в м’ясні штурми” – і Валера слухняно шле. Валері вбивають найближчого помічника – і Валера слухняно терпить. Валеру відправлять у відставку – і Валера слухняно піде.
Бо, давайте дивитися правді в очі, без команди зі США в Україні майданів не буде.
Якщо для того, щоб відвернути від скандалів Бориса Джонсона і продовжити його перебування на посаді прем’єр-міністра, загубили кілька сотень тисяч українців, то для того, щоб дотягнути до виборів у США – загублять кілька мільйонів.
Ухвалять новий закон, що дозволяє красти людей з вулиць не тільки військкомам, а й поліції, нацгвардії, СБУ і всім іншим силовикам. Знімуть бронь із тих, на кому вона ще залишилася. І поженуть ще більше непідготовленого м’яса затикати дірки на фронті. Цього разу без грошей, без зброї, без навіть мінімальної підготовки. Не заради перемоги (це нереально), а просто щоб потягнути час до виборів. Бо Джо хоче на другий термін. Заради цього ніяких українців не шкода.
Тому Валера слухняно піде у відставку і ніякої зміни влади не буде (ні через вибори, ні без виборів). І тільки Арестович буде далі віщати про “сильну контргру” (немає для неї ні суб’єктності, ні політичної волі, ні ресурсів). Йому не звикати брехати.
Якби хтось реально хотів повалити Зеленського, то не кричав би про це в соцмережах і не записував “грізні” відео, а взяв би і зробив. Але є тільки розмови…

Читати також:
Ракетний удар РФ по Львову: загиблих уже семеро, врятували сімох, 14 людей у лікарні

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.