Орхідея зацвіте, як “божевільна”: досвідчені садівники назвали дивовижну властивість льоду

15

Орхідеї – улюбленці серед любителів кімнатних рослин завдяки своїй довговічності. Нещодавно ми ділилися порадами досвідченого садівника про те, як розбудити орхідею, а зараз стало відомо про хитрий трюк, за допомогою якого можна буде не викидати орхідеї, коли їхні квітки в’януть.

Ці рослини можна знову змусити цвісти, пише Express, з посиланням на групу Gardening UK у Facebook. Там одна з учасниць розкрила секрет відродження орхідеї, яка, здавалося, вже втратила свій вигляд, і домоглася раптової великої кількості квіток різних кольорів.

“Моя мама подарувала мені цю орхідею. На ній була одна синя квітка, яка незабаром опала, і я подумала, що це кінець”, – заявила жінка.

Однак одна щотижнева процедура змінила все, за її словами:

“Я кладу кубик льоду на дно горщика раз на тиждень, і вийшло просто фантастично – з’явилися нові квітки різних кольорів. Вона цвіте як божевільна”

Техніка поливу орхідей за допомогою кубиків льоду популярна серед деяких досвідчених садівників, оскільки вона ідеально підходить для рослин, які схильні до проблем через надлишковий полив. Повільне танення льоду забезпечує рослині необхідну кількість вологи, не перенасичуючи її, йдеться в матеріалі.

Група експертів з орхідей Just Add Ice рекомендує цей метод, радячи: “Продовжуйте “поливати” свою орхідею трьома кубиками льоду раз на тиждень. Якщо у вас маленька орхідея, використовуйте два кубики, а для міні-орхідеї – один”.

Однак деякі любителі рослин побоюються, що холодні кубики льоду можуть пошкодити клітини рослини, заморозити коріння і листя. Але експерти Love Orchids розвіяли ці страхи, посилаючись на дослідження, проведені Університетом штату Огайо та Університетом Джорджії, які аналізували здоров’я орхідей упродовж кількох місяців і дійшли висновку, що орхідеї, які поливали льодом, нічим не відрізнялися за тривалістю цвітіння від тих, які поливали водою кімнатної температури.

Читати також:
Лише кілька днів вдалі: місячний календар стрижок на серпень 2024

Інші новини про квіти

Раніше УНІАН повідомляв, що 10 квітів, які можна посадити в жовтні, окрім троянд і нарцисів. Вони почнуть цвісти вже наступної весни і виростуть міцними та здоровими.

Крім того, ми розповідали про підгодівлю для кімнатних квітів із цукру і дріжджів. Цей спосіб подарує вашому ґрунту безліч корисних речовин через багатий мінеральний склад інгредієнтів.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.