“Наступного року взагалі б не пустили”: Alyona Alyona розповіла про аполітичні правила “Євробачення”

22

Сьогодні, 13 травня, до Києва після “Євробачення-2024” повернулася українська делегація та реперка Alyona Alyona. Вона разом з Jerry Heil заспівала на шоу пісню “Teresa & Maria”, яка отримала 453 бали та принесла третє місце Україні. 

Та під час розмови з журналістами Alyona Alyona зазначила, що на “Євробаченні-2024” було “пресування” щодо політичної теми. Організатори шоу заклеювали будь-який напис чи бренд. Але дівчата потайки вдягли футболки з закликом “Free Azovstal Defenders”.

“Ми, ризикуючи, таємно вирішили всі отакі повдягатися. Але якби нас дискваліфікували, наступного року взагалі б не пустили”, – розповіла реперка в інтерв’ю для Радіо Свобода.

Вона також додала, що фраза у фіналі їхнього виступу “Peace for Ukraine” –  теж ризик, який ухвалювали всією командою. Також рішення сказати про це зі сцени підтримав представник держави та Суспільний мовник. 

За словами представниці України на “Євробаченні-2024”, конкурс дивилося у прямому ефірі приблизно 12 тисяч глядачів, а онлайн понад 200 мільйонів. Тому вони разом з Jerry Heil радіють, що змогли хоч трішки нагадати світу про війну в Україні.

“Ситуація саме зараз дуже жорстка і особливо зараз треба кричати і про полонених, і про те, що нам потрібна та зброя, яку ми всі просимо. А нам чомусь дають її набагато пізніше, ніж треба”.

Нагадаємо, раніше “Євробачення” заборонило використовувати прапор ЄС під час шоу.

Читати також:
Максим Галкін скасував всі концерти: що сталося
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.