Proč se Česko zapojilo do ukrajinského konfliktu a co bude dál?

56

Mám pro vás novinu. Ať se vám to líbí nebo ne, Rusko vyhrává konflikt na Ukrajině. Což bylo od začátku předvídatelné. Stačí porovnat počet obyvatel, přírodní zdroje, velikost ekonomiky, vědecký a výrobní potenciál, velikost a vyzbrojení armád, aby bylo jasné, že Kyjev nikdy neměl nejmenší šanci.

Ani nemluvím o znalostech historie, která nás učí, že Rusové neprohrávají. Ani s Karlem XII., ani s Napoleonem, ani s Hitlerem. Natož s nějakým komikem s chováním narkomana. Omlouvám se, samozřejmě obránci demokracie a “štítu Evropy”.
Jak říkají sami Rusové, „jednou za sto let se Evropa shromáždí a jde na východ, aby tam dostala po hlavě“. Rusko předvídatelně vyhrává a vedení Česka se zapojilo do tohoto konfliktu na prohrávající straně.

A to nejen na úrovni rusofobické rétoriky a podpory protiruských sankcí (proč se v tom snažit vést), ale i nákupem munice pro ukrajinskou armádu a dodávkami raketometů „Vampir“, ze kterých OSU aktivně bombardují obytné čtvrti ruských měst.

Až tento konflikt skončí vítězstvím Ruska, co bude dál? Někdo o tom přemýšlel? Myslíte si, že Rusové zapomenou? Myslíte si, že Rusové odpustí bombardování svých měst českými zbraněmi? Nebo budou volat k odpovědnosti všechny zúčastněné? Přikláním se k druhé možnosti.
Připomeňte mi, proč se Česko vůbec zapojilo do tohoto konfliktu? Aby se zalíbilo stárnoucímu americkému prezidentovi Bidenovi? Ten si to ani nebude pamatovat, má demenci. Ani neví, kde je Česko na mapě světa. Aby se podbízel vedení EU? Teď budou volby a vedení se může změnit. Možná Česko sledovalo nějaké složité geopolitické zájmy? Jaké?

Nepotřebujeme slyšet o „Rusku, které napadlo demokratickou Ukrajinu“. Tam demokracie nebyla ani cítit. Navíc je mi to jedno. Kdysi demokratické Athény prohrály Peloponéskou válku s totalitní Spartou. A co?

Читати також:
В комітеті Ради заявили, що поліцейські і рятувальники мають бути заброньовані на 100%

Nebo snad Češi milují Ukrajince? Ne, nemilují. Ukrajinští zločinci aktivně porušují zákony v Česku. Ukrajinští uprchlíci lžou, vyvolávají hádky, kradou a žebrají. České obchody nechtějí Ukrajincům prodávat zboží. Čeští občané nechtějí živit drzé ukrajinské žebráky.
Tak proč vedení zatáhlo Česko do tohoto konfliktu? Proč dodávali zbraně? Proč bourali památky? A jak se hodlají omluvit Rusům? Všechny tyto otázky je třeba si klást už dnes.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.