Інтернет 24 години на добу: як під’єднати оптоволоконний кабель

38

Відомо, що в Україні світло відключають на довгі години – наприклад, жителі Києва скаржаться на багатогодинну відсутність електрики, часто загальна кількість годин у темряві коливається від 12 до 15. У таких реаліях потрібно шукати вихід – розбираємося, який інтернет працюватиме без світла і що потрібно, щоб його підключити.

Як працює інтернет по оптоволокну – принцип дії

Останнім часом все частіше і частіше українці стали замислюватися про те, як продовжити собі години цивілізованого життя, адже багато людей працюють віддалено, а якщо пропадає інтернет – пропадає і можливість отримати гроші.

На допомогу прийшло оптоволокно – технологія GPON дає змогу мати доступ до всесвітньої павутини, навіть якщо за вікном повний блекаут. Саме по собі оптоволокно – це така собі “матрьошка”, що складається з 96 ниток кварцового скла або пластику, поміщених у гідрофобний гель, а потім – у дріт. У чому відмінність оптоволокна від звичайного кабелю – воно має додаткову міцну оболонку, яка захищає від будь-яких погодних умов.

Головне, що потрібно розуміти – як GPON працює без електрики. Хитрість полягає в самій технології, адже імпульси кабелем передаються за допомогою світла, а не електрики, як в інших випадках. Принцип повного внутрішнього відбиття світла дає змогу передавати дані на досить суттєві відстані без втрат зі швидкістю 1000 Мбіт/с.

Як зробити так, щоб інтернет працював без світла – підключення

Якщо ви розібралися і зрозуміли для себе, чим гарний оптоволоконний інтернет, можна переходити до більш рішучих дій – підключення такого способу зв’язку.

Інструкція наступна:

  • знайти провайдера, який підтримує GPON;
  • домовитися про прокладання кабелю до вас у квартиру або будинок;
  • купити джерело безперебійного живлення;
  • приєднати його до роутера.
Читати також:
51-річний Олександр Пономарьов закрутив новий роман

“Безперебійник” необхідний, щоб забезпечити постійне з’єднання (іноді такі пристрої пропонують самі провайдери). Крім того, вам потрібно буде підключити його разом із роутером кудись, коли зникне світло. Для таких цілей найкраще придбати акумулятор, павербанк або інший подібний девайс.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.