Добробут у Тіні Війни: Як корупція і злодійство впливають на розкішний спосіб життя деяких українців

186

“Укравтопром” опублікував дані про те, що в Україні 2023 року зросли продажі автомобілів престиж-класу марок “BMW”, “Mersedes-Benz” і “Lexus”.
У країні, що воює.

Тобто “Кому війна, а кому мати рідна”. Поки одні гинуть на фронті без нормального постачання – без бронежилетів, боєкомплекту, аптечок, без купи потрібних дрібниць, часто без їжі, – інші не просто перебувають у безпеці та ні в чому не мають потреби, а й наживаються настільки, що можуть собі дозволити купівлю престижних іномарок.
А де це вони так заробляють? Металургії більше немає. Сільське господарство після розриву зернової угоди й атак по портовій інфраструктурі теж не може заробляти. Сфера послуг очевидно теж не процвітає. То на чому такі доходи?
Я скажу вам, на чому: вони крадуть. Крадуть із державного бюджету, крадуть з оборонзамовлень, крадуть зі зборів на допомогу ЗСУ (як Притула), крадуть отриману з інших країн гуманітарку (і перепродують).
І ось ці злодії і корупціонери найбільше зацікавлені в тому, щоб війна тривала. Щоб “до останнього українця”. Тому що якщо війна закінчиться, то не тільки накриються їхні сьогоднішні прибутки, а й можуть розпочатися розслідування про корупцію і розкрадання. А вони цього явно не хочуть. Тому більше за всіх кричать “Продовжуємо воювати! Ніяких переговорів! Повернути Крим!”.

Поки йде війна, цей прошарок заробляє казкові гроші. І те, що це оплачується загибеллю 500-800 українців щодня – їх не хвилює. Не вони ж гинуть.
Є, наприклад, такий активіст – Тарас Чмут. Який збирає пожертви на ЗСУ і заявляє, що “Потрібно мобілізувати всіх”. Але заявляє це Тарас не з окопу (де він і не був), а із затишної тилової студії.
Чому не служить Тарас? Він же молодий, здоровий, явно придатний до військової служби – але не на фронті. Бо на зібрані від пожертв гроші Чмут відкупився від військкомату і непогано почувається в тилу, розводячи людей на донати.
Це вигідно і таким “активістам”, і продажним військкомам (які вже собі особняків у західних країнах понакуповували на хабарах).

Днями бачив у Києві збирача пожертв для армії у футболці “Убий москаля”. Теж молодий, міцний, вгодований. Чому не в армії і не вбиває москалів в окопі? Незрозуміло… чому за таких завжди має воювати хтось інший?
Тому коли активісти кажуть “Потрібно закликати всіх”, вони зазвичай мають на увазі “Потрібно закликати всіх, крім нас”.

Читати також:
Выросло количество раненых из-за удара РФ по гостинице в Харькове

Усіх, хто на телебаченні репетує “Треба воювати до останнього українця!”, треба питати “Чому ти сам не в окопі, раз такий патріот?”. Але відповіді ми не почуємо, нас просто звинуватять у зраді та москальській пропаганді.

 

Обговорити і почитати коментарі можна в нашому Telegram-каналі

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.