”Жмури почали оживати”: ССО привідкрили секрети спецоперації під Бахмутом у 2023 році

27

Сили спеціальних операцій розповіли деталі операції з нальоту на ворожі позиції поблизу Бахмута Донецької області в 2023 році, які раніше були засекречені.

Джерело: пресслужба ССО, відео, розміщене в соцмережах

Дослівно: “Операція “Джетта” – одна з багатьох яскравих місій ССО, яка донедавна підпадала під формальне “деталі не розголошуються з міркувань операційної безпеки”.

Ми продовжуємо розкривати подробиці операцій, які були в тіні”.

Деталі: Спецоперація мала місце взимку 2023 року. Бої під Бахмутом були у розпалі, найманці “Вагнера” не жаліли “гарматного м’яса”, закидаючи ним позиції української армії.

Одного разу противник вчергове намагався зайняти вигідне розташування в районі Кліщіївки, щоб створити плацдарм для наступу своїх основних сил. Ворог просувався швидко, малими групами. Тоді до справи взялися Сили спеціальних операцій.

У ССО зазначають, що план місії розроблявся менш як за добу, а сама операція тривала близько трьох годин. Результат – мінус 12 окупантів за один раз.

На відео бійці також розповідають, завдяки чому вдалося вціліти кільком “музикантам” (найманці ПВК “Вагнер” -ред.), як полоненим надавалася медична допомога та яку цінну інформацію вдалося дізнатися після допитів окупантів.

Воїни ССО також поділилися рецептом своєї мотивації у боротьбі з російським агресором.

Читати також:
ЗМІ ідентифікували росіян, які тримали Каховську ГЕС під час підриву
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.