Зеленський прокоментував, чи використає Путін ядерну зброю

121

Президент Володимир Зеленський вважає, що російський диктатор Володимир Путін не застосує ядерну зброю, але не можна бути упевненим щодо лідера країни, який втратив зв’язок з реальністю.

Джерело: інтерв’ю Зеленського BBC

Пряма мова Зеленського: “Він буде говорити про використання ядерної зброї, (але) я не думаю, що він готовий до цього, тому що він боїться за своє життя, він його дуже любить.

Але я ніяк не можу сказати напевно, особливо про людину, яка не має жодних зв’язків з реальністю, яка в 21 столітті розв’язала повномасштабну війну проти свого сусіда”.

Деталі: При цьому Зеленський нагадав, що лідер країни-агресора почав нести небезпеку для України з 2014 року, коли окупував перші території.

Знати більше: Ошийник для Лукашенка: як тактична ядерна зброя РФ змінить розклади у Білорусі.

Що було раніше:

  • 16 червня Володимир Путін повідомив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже перебувають на території Білорусі, а остаточно переміщення завершиться до кінця року.
  • Очільник ГУР Кирило Буданов повідомив, що в Білорусі триває підготовка сховищ для ядерної зброї, проте поки жодної боєголовки туди з Росії не перемістили.
  • 20 червня Президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування президентом Росії Володимиром Путіним тактичної ядерної зброї є “реальною”.
Читати також:
Зеленський: Ми не проміняємо навіть село з одним дідом на жоден статус
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.