За 2 хвилини і навіть із паперових: як прибрати стару жирну пляму зі шпалер

23

Жирна або замаслена пляма на шпалерах якось одразу настрій псує. Особливо, якщо шпалери нові, або коли немає грошей, щоб поміняти старі. Не поспішайте засмучуватися – спробуйте спочатку позбутися плям за допомогою підручних засобів. Є принаймні 5 способів, як вивести пляму з паперових шпалер – з ними набагато складніше, ніж з флізеліновими.

Як вивести старі жирні плями зі шпалер

На вінілових і флізелінових шпалерах позбутися плям жиру простіше – такі шпалери мають специфічну структуру, яка перешкоджає проникненню забруднення, і водовідштовхувальний шар. Свіжу жирну пляму з флізелінових і вінілових шпалер видалити дуже просто – достатньо потерти її вологою ганчірочкою. Якщо пляма на шпалерах давно, її можна позбутися за допомогою мийного засобу. Його розводять у воді пропорція 1:10, змочують у розчині губку (якщо дуже стара, можна взяти зубну щітку) і протирають забруднення, а потім промакують паперовою серветкою.

З плямами на паперових шпалерах впоратися складніше, але все-таки можна. Є кілька способів.

  • Праска і туалетний папір

Добре справляються зі свіжими плямами жиру. Для цього туалетний папір прикладають до забруднення і пригладжують злегка нагрітою праскою (щоб до підошви можна було доторкнутися рукою). У процесі цього папір просочуватиметься жиром, його слід періодично замінювати на чистий – поки не зникне забруднення.

  • Хлібний м’якуш

Дуже добре підходить для всіх видів шпалер, зокрема і для паперових. Для того, щоб вивести жирну пляму, до неї прикладають шматочок хлібного м’якуша і притискають на кілька хвилин. Клейковина хліба вбирає жир. Якщо потрібно, процедуру повторюють кілька разів.

Читати також:
5 знаків Зодіаку повинні тримати вухо гостро з 18 вересня: хто потрапив до списку
  • Крейда

Відмінно вбирає в себе жир. Крейду потрібно подрібнити до стану порошку і втерти в пляму. Після того, як крейда вбере жир, її потрібно видалити щіткою або сухою м’якою ганчіркою.

  • Зубний порошок або крохмаль

Також допомагають усунути жирні плями з паперових шпалер. Порошком або крохмалем присипають пляму і залишають на кілька хвилин, а потім протирають сухою тканиною.

  • Канцелярська гумка

Позбутися жирних плям на паперових шпалерах можна також за допомогою звичайної гумки. Але з ним потрібно бути дуже обережним, оскільки він може зіпсувати шпалери. У цьому випадку добре знайти м’яку, таку, якою користуються художники, і акуратно потерти пляму.

Раніше ми розповідали, чим протирати екран смартфона можна і не можна.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.