“Євробачення” заборонило використовувати прапор ЄС під час шоу: що сталося

28

Міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2024” вже завершився, проте досі з’являються нові скандали навколо шоу.

Виявилося, що організатори конкурсу заборонили приносити прапор Європейського союзу у концертну залу під час гранд-фіналу, незважаючи на те, що багато країн-членів ЄС брали участь у “Євробаченні”. Про це пише видання Independent.

Тож Європейська комісія різко відреагувала на інцидент і заявила, що планує серйозну розмову з цього приводу. Наприклад, представник Комісії ЄС Ерік Мамер наголосив, що досі не розуміє причину такого рішення. 

“Поки не має інформації від організаторів про мотиви відмови від Європейського прапора під час заходу, але заборона розлютила віце-президента ЄС. Ми, звичайно, закликаємо EBU зрозуміти, що це помилка”, – сказав Ерік.

У свою чергу віце-президентка Комісії Європейського союзу сказала, що рішення заборонити прапор було подарунком “ворогам Європи”.

"Євробачення" заборонило використовувати прапор ЄС під час шоу: що сталося

До слова, напередодні гранд-фіналу було заявлено, що власникам квитків дійсно дозволено приносити та показувати лише прапори, які представляють країни-учасниці, а також прапор кольору веселки, який є символом ЛГБТК+-спільнот.

Поки офіційно організатори не коментували інцидент, але деякі представники, які відповідали за телетрансляцію сказали так: 

“Через зростання геополітичної напруженості політика використання прапорів на заході цього року дотримувалася суворіше з боку служби безпеки. Ми ще раз розглянемо політику прапорів на 2025 рік разом із новою приймаючою телекомпанією”.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що через представницю Ізраїлю на фіналі “Євробачення-2024” зібрався мітинг.

Читати також:
Нідерланди назвали справжню причину їхньої дискваліфікації з Євробачення-2024
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.