Україна і НАТО: між надією і реальністю

3 164

Питання про членство України в НАТО залишається актуальним. Однак, настав час віддати належне реальності і ретельно вивчити складний шлях, який Україна повинна пройти в цьому процесі.

Перше, на що потрібно звернути увагу, це Британська стаття в The Times, в якій стверджується, що у НАТО залишається всього рік на прийняття України в альянс. Ймовірне повернення Дональда Трампа на пост президента США в 2024 році призведе до уповільнення фінансової та військової допомоги Україні.

Варто зауважити, що вступ до НАТО вимагає значного часу і зусиль. Воно не тільки передбачає виконання цілого ряду стандартів і умов, а й участь всіх 30 країн-членів Альянсу, які повинні схвалити цей вступ.

Більш того, Міністр оборони Німеччини, Борис Пісторіус, заявив, що Україна не отримає навіть плану вступу в НАТО до закінчення війни. Це підтверджує ще одну складну умову, яку Україна повинна виконати, перш ніж вступ до Альянсу стане можливим.

Плюс до всього, в рамках НАТО існують чіткі принципи, альянс “ніколи не повинен ставати стороною конфлікту”, як сказав Пісторіус. Це означає, що конфлікт в Україні повинен бути врегульований до того, як вступ України стане можливим.

Незважаючи на нашу співпрацю з НАТО і надії, які приносить Вільнюський саміт, де вперше відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, перешкоди здаються нездоланними. Пора прийняти складну реальність-шлях України до членства в НАТО набагато довший і складніший, ніж багато хто може уявити.

Читати також:
Бюджетний комітет виділив понад 3 млрд грн на відновлення п'яти населених пунктів
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.