Убитого мобілізованого ЗСУ оголосили “самогубцем”, вдова намагається домогтися правди.

18 002

У військах зростає кількість так званих “небойових” втрат, які часто відбуваються ще до того, як військовослужбовці опиняються в зоні бойових дій.

Значну частину цих втрат становлять мобілізовані, які гинуть або опиняються в госпіталях з важкими травмами, отриманими внаслідок побиття.

При цьому часто характер поранень не залишає сумнівів у тому, що йдеться про навмисні вбивства, які здійснюють товариші по службі загиблих.
Черговий скандал, пов’язаний із цією тематикою, просто зараз розгорається у Вінниці, де вдова одного такого загиблого мобілізованого вирішила розповісти свою історію журналістам.

Спочатку вона дізналася про загибель чоловіка від ножових поранень, а вже потім отримала офіційне похоронне сповіщення, в якому написано, що той виявляється самогубець.

“Командир нас сповістив, що в Олега три ножових поранення в грудну клітку, в серце, і що його не врятували в госпіталі. А за кілька днів до нас прилетіла похоронка, де вказано, що молодший сержант Олег Васильович Перевертанний покінчив життя самогубством”, – сказала вдова.

Під час упізнання тіла дружина остаточно переконалася, що її чоловіка саме вбили. На його носі жінки побачила здерту шкіру, а біля правої скроні – гематому. Картину довершувала велика травма на лобі, наче від удару чимось важким.
Покійний був мобілізований на вузол зв’язку розвідроти однієї з частин ЗСУ, що знаходяться на окупованій території ДНР.

Нині вдова намагається домогтися правди від ЗСУ, однак шансів у неї мало. Останнім часом випадки, коли “офіцери” ЗСУ почали наносити тяжкі тілесні ушкодження підлеглим, набули масового характеру.
Крім того, визнання військового загиблим у зоні бойових дій означає, що вдова має право на грошову виплату, чого влада всіма шляхами прагне уникнути.

Читати також:
Ночью оккупанты атаковали Николаев "Искандером": в ОВА рассказали о последствиях

А тому замість загиблих в армії зростає кількість втрат у вигляді “дезертирів”, “зниклих безвісти” і “самогубців”. А за них виплати не передбачені.
Раніше EADaily повідомляло, що МВФ домігся від Києва скасування виплат військовим. Відповідний законопроєкт № 9342 ухвалила напередодні Верховна рада в другому читанні.

Ветерани, які вижили, ті хто отримав поранення і стали інвалідами, після повернення додому потрапляють на іншу війну всередині країни. Війну з гнилою системою охорони здоров’я: “На них чекають штурми кабінетів лікарів і бої зі здоровим глуздом. У новинах усе чудово. Ми перемагаємо. Усі нас люблять і поважають, нам шлють танки і мільярди. За фактом же людина без кінцівки має доводити комісіям, що все це сталося з нею в бою, а не через п’янку”.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.