Саміт очікувань і розчарувань: Реальність проти “Формули Зеленського”. Куди рухається Україна?

14 463

Пропаганда офісу Зеленського роздмухала очікування від організованого саудитами саміту вище неба. “Зараз весь світ (який обов’язково з Україною, а як же інакше?) як збереться, як прийме “мирний план Зеленського”, як накаже Путіну його виконувати! А Путін слухняно виконає і поїде в Гаагу на суд”.
А можна приклади, коли так спрацьовувало? З Наполеоном? Із Гітлером? З Каддафі? З Хусейном? Хоч із кимось?
Забули найменшу дрібницю – що для того, щоб когось судити або диктувати йому свої умови, потрібно спочатку виграти війну. А з цим очевидні проблеми (відкрию страшну таємницю: Україна НЕ виграє).
Якщо так далі піде, то судити скоро будуть самого Зеленського, Подоляка, Резнікова. Бо судять завжди переможці, а не переможців.

Але ми про саміт. Спочатку це був дуже низькорівневий захід. Ні президентів, ні прем’єр-міністрів, ні міністрів закордонних справ. Максимум – спецпредставники або фахівці з безпеки. Тобто рівень “робоча зустріч”. Жодних знакових рішень на такому рівні й не могли ухвалити (та й не намагалися).
У результаті замість гучної перемоги українська делегація на чолі з Єрмаком була змушена офіційно відмовитися від наполягання на “формулі Зеленського”. Ба більше, у кулуарах Україні висунули такі вимоги, що після повернення Подоляк почав різко робити заяви про неприпустимість негайного припинення вогню і початку переговорів у форматі “тут і зараз”.

Але ж публічно ніхто такого і не пропонував… тож у Подоляка просто істерика
Тобто на заході перемагає не “формула Зеленського” (зробіть так, як я хочу, а не то я розплачуся), а формула Кіссінджера – врятувати хоч частину України, навіть ціною територіальних поступок.
Єдине, що поки що не зрозуміло – навіщо це Росії і як її на це вмовити. Тому що очевидна мета Росії – це зміна режиму в Україні. І, якщо чесно, дивлячись на Зеленського, Єрмака, Подоляка, Рєзнікова і Данілова, я не бачу, що в цьому поганого (може, нові хоч так красти не будуть, у країни, що воює).
Кого такий варіант не влаштовує – це самих Зеленського і його команду. Бо вони не тільки позбудуться влади, а й підуть під суд за корупцію та інші злочини.

Тому українські солдатики продовжать гинути – заради благополуччя купки наркоманів.

Читати також:
Самозванці видають себе за розвідників - ГУР

Більше новин читайте в нашому Telegram-каналі

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.