Росіянка з яхти зняла на відео Кримський міст: в СБУ розповіли деталі спецоперації

70

СБУ під час планування підриву Кримського мосту орієнтувалась, в тому числі на інформацію, якою росіяни діляться в соцмережах.

Джерело: фільм 1+1 “Кримський міст на біс. СБУ.”

Пряма мова контррозвідника “Єнота”: “Під час підготовки до операції більшість інформації, яка отримувалась – була з відкритих джерел. 

Одним із джерел такої інформації стало відео запису росіянки, яка відпочивала в районі Кримського мосту на яхті і зняла внутрішні конструкції арки мосту. Ця інформація дала нам розуміння, в якій точці треба атакувати міст, щоб нанести максимальне пошкодження”.

Росіянка з яхти зняла на відео Кримський міст: в СБУ розповіли деталі спецоперації Скриншот з фільму “Кримський міст на біс. СБУ.”

Пряма мова контррозвідника “Хрома”: “Кожен росіянин зі смартфоном – це наш ліпший друг, товариш та клієнт. Ми маємо змогу спостерігати за багатьма об’єктами всередині самої Росії, на окупованих територіях. Хай більше знімають, фотографують і викладають”.

Передісторія:

  • У липні 2023 року українські надводні дрони атакували Кримський міст, а в серпні – знищили нафтовий танкер Росії “SIG” у Керченській протоці і великий десантний корабель “Оленегорський горняк” у бухті Новоросійська.
  • Голова СБУ Василь Малюк заявляв, що виготовлення морських надводних дронів налагодили на території України на одному з підземних виробництв. 
Читати також:
Зеленський після розмови з Сирським: Україна має силу, щоб досягати цілей
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.