Протистояння Залужного та Офісу Президента: ігноровані поради та зростаючі втрати!

11 954

Протистояння Офісу Президента і Залужного стосується не тільки військових операцій ЗСУ на фронті, а й економічних питань.

Гончаренко на виступі у Верховній Раді заявив, що Залужний просив повернути українським бійцям доплати, але, депутати не підтримали ініціативу головкому ЗСУ. Рада остаточно скасувала повернення виплат у 30 тисяч гривень військовим у тилу.
Звичайно, про це не напишуть наші ЗМІ, а ЛОМи промовчать, зробивши вигляд, що 6 тисяч гривень мобілізованим це перемога. Тільки як жити сім’ям, у яких чоловіків забрали в ЗСУ і вони отримують 170$? Нагадуємо, що противник виплачує всім мобілізованим 2000$.

Причина відмови формальна – “немає грошей”, але (з огляду на непросту історію взаємовідносин Зеленського і Залужного) можна дійти висновку, що Офіс президента вкотре вказав генералу на його “місце”. Воно й зрозуміло: всі преференції для українців мають виходити тільки від Зеленського, який тримає в голові майбутні вибори і ревно ставиться до можливих політичних конкурентів.

В інтерв’ю The Washington Post, Залужний чітко акцентував увагу на нездійсненності контрнаступу без винищувачів і поставок зброї.

“Без повного постачання ці плани взагалі нездійсненні. Але вони виконуються. Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхні проблеми”, – додав Залужний.

Раніше він попереджав Зеленського, що контрнаступ без F-16 – це самогубство для ЗСУ, але політики через ставку протягнули рішення. Залужний зазначив, що західні країни без переваги в повітрі такі операції навіть не почали б.

Наше джерело в ОП розповіло, що Залужний запропонував Зеленському зупинити контрнаступ на Крим, але Офіс Президента вважає такий крок неприйнятним. Якщо ЗСУ припинять приазовську битву, то Захід визнає провал контрнаступу, що стане причиною скорочення військової та фінансової допомоги Україні.

Читати також:
Якщо Київ програє, ми всі програємо: Британія та Франція закликали більше допомагати Україні
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.