Названо топ-10 найкращих серіалів року за версією IMDb

19

За останній час вийшла чимала кількість серіалів, що припали до снаги великій кількості глядачів. Серед них є 10 накращих за версію платформи IMDb. Запасайтесь попкорном та оберіть ті, які зацікавлять вас найбільше. 

1. “Великий куш” 

Манґа, створена і намальована мангакою Еїчіро Ода. Має телевізійну аніме-адаптацію, яка виробляється студією Toei Animation. 

Сюжет зосереджений на групі молодих заповзятливих шахраїв, які натрапили на вантажівку, повну награбованого золота. Хлопці виявляються втягнутими у світ еліти організованої злочинності, де їм доведеться на ходу вчитися виживати, стикаючись із гангстерами, продажними копами та циганськими боксерами.

2. “Сьоґун”

Американський історично-драматичний мінісеріал, створений Рейчел Кондо та Джастіном Марксом. Заснований на однойменному романі 1975 року Джеймса Клавелла, який раніше був екранізований у мінісеріалі 1980 року.

У 1600 році безстрашний англійський моряк і протестант Джон Блекторн, лоцман на голландському торговому судні, шукає шлях до Японії, щоб спробувати витіснити звідти португальських католиків. Після довгих місяців безрезультатних пошуків судно сідає на мілину біля японського узбережжя.

3. “Люди Ікс ’97”

Супергеройський мультсеріал виробництва Marvel Studios, заснований на однойменних персонажах Marvel Comics і є продовженням мультсеріалу 1992 року.

Через кілька місяців після смерті професора Ікс, який створив Людей Ікс, лідером мутантів став норовливий і відповідальний Циклоп. Мутанти продовжують активно використовувати свої надприродні здібності для захисту людства від різних загроз, але люди, як і раніше, ненавидять їх і бояться.

4. “Ведмідь”

Американський комедійно-драматичний серіал, створений Крістофером Сторером. У головних ролях — Джеремі Аллен Вайт, Ебон Мосс-Бакрак, Айо Едебірі, Ліонель Бойс, Ліза Колон-Заяс та Еббі Елліотт. 14 липня 2022 року серіал було продовжено на другий сезон.

Історія про шеф-кухаря Кармена Берцатто. Цей персонаж, роль якого виконав Вайт, змушений відмовитись від того, що йому дуже подобається. Він любить кулінарію. Чоловік змушений залишити світ великої кухні та вирушити до рідного Чикаго. У цьому містечку йому доведеться взяти до рук сімейний бізнес. Близькі чоловіки весь час займалися розвитком власного магазинчика, в якому торгували сендвічами ручного виробництва. Щоправда, де висока кухня, а де швидка їжа. Герой має звикнути до нових реалій.

5. “Фолаут”

Постапокаліптичний телесеріал, створений Женевою Робертсон-Дворет та Ґрехемом Ваґнером і розроблений Лізою Джой та Джонатаном Ноланом для сервісу Amazon Prime Video. Серіал зображує наслідки апокаліптичної ядерної війни в альтернативній історії, де розвиток ядерних технологій після Другої світової війни призвів до появи ретрофутуристичного суспільства і подальшої війни за ресурси.

6. “Хлопаки”

Американський вебсеріал про супергероїв, заснований на однойменному коміксі Гарта Енніса та Даріка Робертсона. Він розповідає про однойменний загін, який бореться з надпотужними особами, що зловживають своїми здібностями. Історія про людей, які бачать пітьму там, де кожен очікує бачити світло та добро. Супергерої, які нібито повинні захищати від бід і проблем, виявляються дволикими типами з подвійними стандартами, що прогнили настільки, що саме вони, а не якісь потенційні лиходії, є головною проблемою суспільства.

Читати також:
Зірка "Кавказької полонянки" вперше висловилася про війну в Україні: "Впевнена в перемозі"

7. “Дім дракона”

В основі сюжету серіалу “Дім дракона” лежать окремі частини твору “Полум’я і кров” Джорджа Р. Р. Мартіна. Фентезійно-мелодраматичний серіал розповідає історію того, що відбувається у вигаданому світі — континенті під назвою Вестерос. Події розвиваються за двісті років до появи на світ Дейенеріс Таргарієн — нащадка відомого дому королів, а також за сто років після об’єднання земель, що відбулося після завоювань цього роду. Між двома домами відбувається боротьба, а після смерті короля Візеріса Першого його дочка Рейєніра і брат Ейгон заявляють про свої права на Залізний трон. Нещадний бій за владу підкріплюється жорстокою громадянською війною, і все це ставить під загрозу існування дому Таргарієнів.

8. “Справжній детектив”

Американський детективний телесеріал, створений Ніком Піццолатто. У віддаленому сільському районі штату Луїзіана, у 1995 році відбувається дивне вбивство дівчини. На спині жінки було намальовано загадкову символіку, а на голову одягнено “корону” з оленячих рогів. Поряд із тілом було виявлено споруду з гілок, що нагадувала каджунську пастку для птахів. Щоб знайти вбивцю, за справу беруться детективи Мартін Харт та Растін “Раст” Коул. Коул переконаний, що ця жінка — не перша у списку жертв убивці. Харт сумнівається щодо цього.

9. “Один день”

Британський комедійний, драматичний та мелодраматичний серіал, створений компаніями Drama Republic, Universal International Studios, Focus Features. У головних ролях – Лео Вудалл, Амбіка Мод, Елеонор Томлінсон, Ессі Девіс, Тім Макіннерні. 1988 рік. Студенти вищого навчального закладу готуються до свого випускного. Красунчик Декстер Мейхью — мрія багатьох дівчат. Відмінниця Емма Морлі мріє стати письменницею, вона дуже амбіційна і вважає, що їй під силу змінити світ навкруги. Декстер та Емма декілька разів намагалися спілкуватися, але в них це не виходило. Але одного разу Емма і Декстер дивляться один на одного по-іншому, і між ними спалахує полум’я. Вони проводять останню студентську ніч разом, але вже вранці розлучаються, так і не освідчившись у своїх почуттях одне одному.

10. “Джентельмени”

Британський комедійний бойовик режисера Гая Річі, знятий за власним сценарієм, написаним у співавторстві з Айваном Аткінсоном та Марною Девіс. У головних ролях Меттью Мак-Конегі, Чарлі Ганнем, Генрі Голдінг, Мішель Докері, Колін Фаррелл і Г’ю Грант.

Амбіційний кінодраматург (а взагалі-то — безпринципний шантажист і слизький приватний детектив) Флетчер розповідає сюжет свого майбутнього фільму на основі реальних подій. Це історія великої людини на ім’я Міккі Пірсон, який з нуля створив багатомільйонний бізнес з вирощування і збору нелегального “врожаю”. Коли його лиха молодість залишилася позаду, він вирішив стати зразковим сім’янином, передавши справи надійній людині. Охочих більш ніж достатньо, але з’являється камінь спотикання — ціна. А також принциповість Пірсона, який не йде на поступки.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.