НАТО, Україна і Гірка Реальність: Можливе Членство в Обмін на Територіальні Поступки Росії – Вихід чи Пастка?

817

Свіжа новина: Начальник штабу НАТО Стіан Єнсен припускає, що Україна може отримати членство в НАТО в обмін на поступку частиною своєї території Росії, і що це може бути частиною угоди щодо припинення війни в Україні.
Давайте говорити відверто. Це означає тільки одне – у НАТО більше не вірять не тільки в український наступ, а й у те, що Україна втримає ситуацію на фронті після нього. Після бездарно і безрезультатно злитих резервів ЗСУ Києву нічим буде протистояти в разі масштабного наступу російської армії.

До того ж, і це все більш очевидно, Заходу набридло тримати Україну на утриманні. І з фінансів, і з постачання військової техніки та боєприпасів.
По суті ця заява розшифровується “Рятуйте що можете, хоча б частину, поки не пізно. Далі буде тільки гірше”.
Приблизно про це ж говорить і Кіссінджер.

Ні про яке “Повернути Крим”, а вже тим паче “Вийти на кордони 1991 року” мови більше не йде.
Причому кожен день, коли Залужний і Сирський продовжують витрачати резерви на безглузді спроби захопити хоча б пару сотень метрів, тільки погіршує ситуацію.

І в цьому контексті розмова про “Тоді ми зможемо прийняти вас у НАТО” – це просто спроба підсолодити гірку пігулку (хотіли б – уже давно прийняли б).

Проблема в тому, що війна почалася саме тому, що Росія не хотіла членства України в НАТО. І варіант “залишки України увійдуть до НАТО” її не влаштовує. У такому форматі Кремль швидше дійде висновку “тоді не повинно залишитися взагалі ніякої України”. Про що Медведєв (а треба розуміти, що Медведєв озвучує те, чого не може озвучити Путін) так прямо і написав.

Читати також:
В Україні закінчуються активи РФ, які можна конфіскувати. Шмигаль квапить Захід

Тому “відкуповуйтеся територіями” Росію не цікавить. А це означає, що продовження війни неминуче.
Найголовніше, що якби не наполегливе “нам за всяку ціну треба в НАТО”, то нічого б не було, ніхто б не загинув і Україна не втратила б територій. Але про це сьогодні в Україні не тільки говорити, але навіть і думати заборонено.
А раз думати і робити висновки не можна, то Україна і далі продовжить втрачати людей і території. Адже це її “цивілізаційний вибір, якому немає альтернативи”.

Детальніше читайте та обговорюйте в Telegram-канали

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.