Народне свято 14 червня: які п’ять заборон обов’язково потрібно знати

35

Православна церква України 14 червня за новим стилем вшановує пам’ять пророка Єлисея і святого Мефодія Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученика Юстина Філософа.

У народне свято 14 червня українці займалися збором урожаю полуниці та суниці. Їхній сезон у самому розпалі, а самі ягоди сьогодні вважаються вдвічі кориснішими. Тож для гарного самопочуття та міцного імунітету обов’язково слід з’їсти хоча б жменю полуниці.

На городі в це народне свято сіяли овес, льон, гречку. Господині варили в печі гречану кашу і пригощали всіх рідних. Вірили, що таким чином можна підвищити врожайність культур.

Сьогоднішній день вважається дуже вдалим для нових покупок, особливо придбання одягу. Куплені сьогодні речі принесуть задоволення і довго прослужать. А в торговців буде велика виручка.

У полях і лісах у свято 14 червня збирали лікарські трави і цілющу зелень, а потім висушували для використання в народній медицині. Однак коріння рослин, за повір’ями, виривати не варто, а краще залишити в землі.

14 червня – знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку – Близнюки. Іменинники цього дня за характером активні, непосидючі, кмітливі. У них хороша пам’ять і високий інтелект. Вони товариські та доброзичливі, можуть знайти спільну мову майже з ким завгодно. Однак не дуже щирі й зазвичай приховують своє особисте життя. Народжені 14 червня люди дуже потребують похвали та захоплення, їхня самооцінка залежить від чужої думки.

Народне свято 14 червня: які п'ять заборон обов'язково потрібно знати

Що не можна робити 14 червня

Невдалий день для будівництва, ремонту, лагодження предметів – усе піде шкереберть.

Подружжю не варто сьогодні сваритися, доводити свою правоту, згадувати колишні образи, а також проводити цілий день нарізно, інакше стосунки можуть зіпсуватися.

Читати також:
Дружина Залужного у військовій формі підкорила мережу (фото)

Не можна сьогодні лихословити, мстити, проклинати інших людей, бажати зла, інакше такі прокляття повернуться вам бумерангом.

Переїдати сьогодні – до проблем зі шлунком.

Не можна спати допізна, лінуватися, відкладати важливі справи, а також робити свою роботу недобросовісно, інакше в житті почнуться невдачі і фінансові проблеми.

Прикмети погоди 14 червня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Якщо липа вже відцвіла, то буде рання осінь.
  • Птахи купаються в калюжах – до спекотної погоди.
  • Бабки голосно стрекочуть – скоро погода зіпсується.
  • Короткий дощ сьогодні обіцяє суху погоду. А якщо дощ іде цілий день, то весь червень буде мокрим.
  • Домашні тварини не хочуть виходити на вулицю – до негоди.
  • Якщо пройшла гроза, то буде гарний урожай зернових культур і ягід.
  • Павуки активно плетуть павутину – дощу найближчими днями не буде.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.