На фестивалі в Канаді скасували показ пропагандистського фільму про росіян на війні

11

Міжнародний кінофестиваль у Торонто вирішив скасувати показ скандального фільму російської пропагандистки Анастасії Трофімової “Росіяни на війні”. У стрічці колишня співробітниця Russia Today намагається відбілити окупантів, які прийшли вбивати український народ.

“TIFF змушений призупинити покази фільму “Росіяни на війні” у п’ятницю, суботу та неділю, оскільки нам стало відомо про значні загрози для роботи фестивалю та громадської безпеки. Хоча ми твердо стоїмо на позиції, викладеній у нашій вчорашній заяві, це рішення було прийнято з метою забезпечення безпеки всіх гостей, співробітників та волонтерів фестивалю”, – йдеться у заяві на сайті фестивалю. 

Зазначається, що на фестивалі “підтримують громадянську дискусію про фільми та за допомогою фільмів, включаючи розбіжності в думках”.

Однак організатори заявили, що отримали повідомлення про “потенційну активність у найближчі дні, яка становить значний ризик”.

“З огляду на серйозність цих побоювань, ми не можемо продовжувати роботу за планом”, – сказано в повідомленні. 

На сайті фестивалю усі дати показу фільму пропагандистки Трофімової тепер закреслені. При наведенні на дату зʼявляється примітка “Скасовано”:

На фестивалі в Канаді скасували показ пропагандистського фільму про росіян на війні

Скасування показу скандальної стрічки прокоментувала Надзвичайний і Повноважний посол України в Канаді Юлія Ковалів:

“TIFF скасовує показ пропагандиствського фільму Russia at War. Шкода, що у своїй аргументації у фестивалю не вистачило сміливості прямо визнати свою глибоку помилку”, – наголосила дипломатка.

Що передувало

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня стало відомо, що на тлі масових протестів та після звернень МЗС України канадський суспільний мовник TVO ухвалив рішення скасувати показ скандального фільму “Росіяни на війні”.

Проте не все було так ідеально – на афіші фестивалю показувалося, що фільм буде доступним для присутніх на кіноподії з 13 по 15 вересня.

Читати також:
"Водив дівчаток у мою квартиру": Ольга Мартиновська розповіла, як застукала хлопця з іншою

Зазначимо, що пропагандистка Трофімова знімала свою “стрічку” на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Вона намагалася показати світові, що “невинні окупанти”, які знищують українські міста та села, катують людей, вбивають дітей, страчують військовополонених та щодня бомблять мирне населення – “звичайні люди, які опинилися в незвичайній ситуації”.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.