Медіа-вир у владі: чому «95-й квартал» обирає шоу замість дій

62

“95-й квартал”, який тепер править Україною, славиться своїм креативом. І зацикленістю на медійній складовій будь-яких проблем.
У них це називається “відпрацювати трек”.
Так і бачу, як проходить засідання їхньої креативної команди з антикризового менеджменту.
– Грошей не дають, зброї не дають – усе йде Ізраїлю. Зеленського в Ізраїль не пустили, тварюки. Наступ провалився, росіяни самі пішли вперед. Військкомати виконали план із мобілізації всього на 17%. Сільське господарство вмирає. До зими не готові. Що робити?
– А давайте Данілов обкличе Арестовича “російським агентом”.
– І що?
– А Арестович у відповідь обкладе його матюками.
– І що?
– І всі будуть це обговорювати.
Геніальний план! Надійний, як швейцарський годинник!
Усі ж знають, що і Данилов, і Арестович – це ручні мавпи Єрмака. І що вся ця їхня мила суперечка в телеграмі – це цирк на публіку. І що не вийде з Арестовича зробити “проросійського” спойлера на вибори – він не потрапляє в цільову аудиторію.
Головна їхня проблема – що вони нічого не можуть, крім піару. Не вміють і навіть не намагаються. Замість вирішення проблем – хтось вийде і щось скаже.
Вийде Буданов і скаже, що “наступ не провалився, а відстає від графіка”. І взагалі, ретроградна Венера в Меркурії, а так би обов’язково перемогли.
Вийде Подоляк і розповість дурницю, що “китайці та індуси не вміють у стратегічне планування і не думають про наслідки своїх дій”. Образить три мільярди людей із двох найбільших країн світу, не думаючи про наслідки.
Вийде Данілов і розповість, що досі не перемогли тільки тому, що ще не всі перейшли на мову.
Вийде Зеленський і скаже, що не потрібно розповідати про корупцію, тому що “це працює на російську пропаганду”. Тобто “Не заважайте нам красти”.
І взагалі, ще стільки різних відмазок можна придумати, чому нічого не виходить. Може просто вся ця команда бездарних і злодійкуватих брехунів? Такий варіант не розглядали?

Читати також:
ISW проаналізував заяви Путіна про ''досягнемо цілей'' у війні проти України

Подписывайся на наш телеграм канал

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.