“Я проти”: відомий ведучий публічно висловився про мовне питання

24

Ведучий Слава Дьомін різко висловився про мовне питання в Україні. Після того, як співачка Гайтана зіткнулася з хейтом через російську мову, він вирішив поділитися своєю точкою зору з цього приводу.

За його словами, в Україні немає заборони розмовляти будь-якою мовою в особистому житті, і це звичайна демократична позиція. Але він виступає за те, щоб публічні люди в публічному просторі спілкувалися українською.

“Тому що вони публічні, і тим самим показують своїм шанувальникам, що українська – це нормально. Це не другорядна мова, не мова “хахлів” і всяка така х**ня. Я патріот України, і завжди говорив, що в нашій країні має бути тільки українська мова. Але я проти примусу і радикалізму, тому що ці методи ніколи ні до чого не приводили, крім відрази”, – написав Дьомін у своєму Telegram-каналі.

Але, водночас, продовжив ведучий, історія з Гайтаною – це показник того, що коли артист постійно перебуває за кордоном і йому важко відчути внутрішній стан країни, він вважає, що все в шоу-бізнесі так само, як було до 2022 року.

“Гайтана – легендарна співачка. Чого варта її пісня “Дети света”. Але хотілося б, щоб вона приїхала в Україну і побачила, що публічний простір уже зовсім інший. І фрази про мову, які говорили раніше, в Україні вже точно не працюють і не працюватимуть”, – додав Слава.

Нагадаємо, раніше відомий співак висловився про зірок, які співають російською мовою.

Читати також:
"Сільська панянка": колишній друг Повалій гнівно висловився про співачку
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.