Ціна наступу: чи варто платити 20 мільярдів?

1 438

Коли коту нічого робити, він щось лиже. Коли вже всі західні ЗМІ навперебій пишуть про провал контрнаступу, виходить Буданов і починає розповідати, як він Крим візьме.

Як, знову? Ти ж його вже до 1 червня один раз брав! Разом з офісним Подоляком, який набережною Ялти гуляє.

Ви не бачите Подоляка в Ялті? Значить ви путінський агент і зрадник.

Вибачайте, мене вже просто дістали брехуни. Ще й узгодити не можуть, щоб складно виходило.
Поки один віщає “Ми продовжуємо наступ і вже скоро майже побачимо позиції росіян”, другий уже щось там розповідає про наступ наступного року.

При цьому Генштаб ЗСУ каже, що для підготовки наступу на наступну весну йому потрібно додатково 200 тисяч солдатів. А воєнкоми набирають 7-9 тисяч на місяць. Як 7-9 тисяч?!
Шойгу каже, що на місяць знищують по 25 тисяч солдатів ЗСУ. Утричі більше, ніж набирають нових? Це виходить, що просто для того, щоб чисельність армії не скорочувалася, потрібно потроїти мобілізацію…

А щоб не тільки перекривати втрати, а й набрати тих самих 200 тисяч додатково (ще плюс по 33 тисячі на 6 місяців), – потрібно збільшити призов у СІМ разів. І набирати по 60 тисяч на місяць.
Але, як кажуть, Байден у телефонній розмові сказав Зеленському “Немає наступу – немає 20 мільярдів фінансування на наступний рік”.
20 мільярдів за 200 тисяч українських життів. 100 тисяч доларів за кожного. Недорого (американський солдат обходиться десь у три мільйони). Щоправда, і цих 100 тисяч солдати на передовій не побачать, вони осядуть десь по дорозі…
Підписуйтесь на наш Telegram-канал

Читати також:
У Полтаві кількість загиблих зросла до 47, ще 206 людей поранені
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.