Бездрузі України: як втратити ілюзії у політиці світу

2 042

Є такі “друзі”, які дружать із вами тільки тоді, коли ви багаті, успішні або можете їм щось дати. А коли до вас приходить біда, ви хворієте, вас звільняють або ви втрачаєте гроші, то вони одразу відвертаються і під час зустрічі роблять вигляд, що вас не знають. Напевно всі з такими стикалися.
Ось і Україна була потрібна Заходу тільки доти, доки обіцяла швидку перемогу над Росією. Щоб Захід руками українців переміг Росію і міг її надалі грабувати.
Але коли обіцяний наступ захлинувся, не досягнувши результату, ослаблена і бідна Україна вже більше нікому не потрібна. Польща та Угорщина вводять блокаду українських сільгосппродуктів, обіцяну зброю більше не постачають, від України всі різко втомилися. Ось і американський Конгрес 30 вересня відмовився давати уряду Зеленського 6 мільярдів доларів допомоги.
Республіканська більшість у Конгресі скандує “Більше жодного долара для України!”, а колишній президент Дональд Трамп закликає відкликати будь-якого депутата, який проголосує за допомогу режиму Зеленського. А перед цим Конгрес узагалі відмовився слухати звернення Зеленського.
Минула любов, зів’яли помідори.
Нагадаю, що дефіцит бюджету України майже 50 мільярдів доларів. А в проєкті американського бюджету йшлося всього про двадцять. І у вчорашньому обговоренні тимчасового бюджету звучало і зовсім про якісь шість мільярдів. Але і їх не дали.
Як тепер бути – я не знаю.

Немає в України друзів. І весь світ не з нами. Є тільки ті, хто хоче нас використовувати. Це реальна політика, і по іншому не буває.
Занадто довго нам розповідали казки, і пробудження від ілюзій буде надзвичайно болючим.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал

Читати також:
ВСУ удерживают наступление врага возле Бахмута: карты ISW
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.