72,5% не беріть: якої жирності купувати вершкове масло

39

Раніше люди не замислювалися, яке вершкове масло купувати, адже його часто кожен робив удома і його жирність ніхто не вимірював. Усіх цікавив колір – насичено жовте, отже, хороше. Зараз же, коли більшість продуктів харчування проходять через технологічні процеси на великих виробництвах, ситуація дещо інша.

Заходячи в магазин, ми бачимо величезне розмаїття вершкового масла. Від назв, торгових марок і різної жирності паморочиться в голові, і людина губиться, не знаючи, що ж усе-таки купити. А кожному хочеться принести своїм рідним тільки найкраще.

УНІАН розбирався, якої жирності вершкове масло краще.

Скільки жиру має бути в маслі

Спочатку розберемося, яке масло вважається хорошим. У складі такого продукту на першому місці має бути вказано вершки або ж незбиране молоко.

Якщо ж у списку інгредієнтів присутні будь-які рослинні жири, то від покупки краще відмовитися, навіть якщо ціна спокушає. Такий продукт не принесе очікуваної користі та задоволення. Замість економії, ви даремно витратите гроші.

Крім того, зверніть увагу на те, яка жирність масла. Зазвичай цей показник виробник вказує на лицьовій частині упаковки, щоб споживачеві було одразу видно. Хороше вершкове масло має жирність не менше 72,5%.

Чим відрізняється вершкове масло 72% і 82%

Традиційно вважається, що чим вищий відсоток жиру у вершковому маслі, тим воно краще. Виходячи з логіки – масло, на упаковці якого зазначено відсоток жиру від 82%, краще. У такого продукту більш насичений аромат і смак. Також саме таке масло рекомендується для харчування дітей.

Читати також:
Від путініста Бориса Корчевнікова відхрестився батько: "Дивився на мене здалеку"

Що стосується масла з жирністю 72%, то в ньому немає нічого страшного. Головна його відмінність від масла більш високої жирності – масова частка жиру. Варто пам’ятати, що цей продукт досить легко підробити, тому треба бути уважним, щоб не попастися на вудку недобросовісних виробників.

Раніше УНІАН писав, що додати у фарш для котлет.

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.