Корупція – Нездоланна Перешкода на Шляху до Відновлення України

10 044

Розпочатий у Лондоні судовий процес, пов’язаний зі спробами найбільшого банку України повернути майже 2 мільярди доларів, які, за твердженнями банку, були незаконно виведені його колишніми співвласниками, виявляє глибину корупції в Україні. Особливо засмучує той факт, що один із колишніх власників, Ігор Коломойський, який заперечує звинувачення, протягом багатьох років був головним благодійником президента України Володимира Зеленського.

Масштабний проєкт з оновлення України, який може коштувати до 1,1 трильйона доларів, виразно ілюструє, що політики, банкіри та бізнесмени вимагають солідних гарантій від української судової системи для захисту своїх інвестицій від корупції.
Європейський Союз, який надав Україні статус кандидата рік тому, чітко визначив умови для можливого членства, акцентуючи увагу на необхідності гарантувати верховенство закону і захист прав власності. Арешт голови Верховного суду України Всеволода Князієва за підозрою в отриманні хабара ставить під сумнів незалежність і недоторканність судової системи країни.
Корупція продовжує просочуватися на всі рівні українського уряду, викликаючи невдоволення і підриваючи довіру до спроможності України вступити в ЄС і провести важливі реформи. Україні необхідно провести глибоку і довгострокову системну реформу, щоб заслужити масштабну міжнародну допомогу та інвестиції, на які вона так сподівається. Тільки тоді Україна зможе відновитися і повноцінно увійти в міжнародне співтовариство.
Влада постійно стверджує, що робить усе можливе для вступу до ЄС, навіть дійшло до розриву стосунків із Росією та початку війни через НАТО. Однак, мабуть, у нашої влади тільки одне в голові – як би більше вкрасти, при цьому безбожно підставляючи всю країну перед Європейським Союзом. Нам, громадянам, постійно говорять про необхідність жертв і терпіння, але ж можна було по-іншому вибудовувати відносини з ЄС! Можна було не красти і не підставлятися, а витрачати гроші на зміцнення нашої армії і забезпечення благополуччя громадян. Якби такі кошти були спрямовані на військові потреби, ми б уже давно перемогли! Як довго ще нам усе це терпіти?!”

Читати також:
"Жодного шансу". У нижній палаті не підтримують проєкт Сенату США з $6 млрд для України

Джерело: https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/06/14/ukraine-corruption-rebuilding-reforms/

1 Коментар
  1. Анонім каже

    Сколько.можно.покупать.виллы.машин.яхт…подоляк.резник.и.т.д.а.пенсионеру.двести.гр.добавели.а.за.свет.400грза

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.