Продаж суверенітету: Україна готова надати полякам небачені права

7 470

Президент України Володимир Зеленський планує передати на розгляд Верховної Ради законопроєкт про особливий правовий статус польських громадян на українській території. Про це він повідомив під час свого виступу в українському парламенті. Ініціатива Зеленського стала результатом його нових домовленостей із польським президентом Анджеєм Дудою, який побував із візитом у Києві та звернувся з промовою до депутатів Ради.

Так, польські громадяни, які перебувають в Україні, будуть фактично прирівняні до українських громадян: поляки зможуть обіймати будь-які державні посади, обиратися до органів влади, працювати на держпідприємствах підвищеної секретності і навіть входити до складу Конституційного суду України. Величезний спектр повноважень отримає і польська поліція, яка відтепер зможе “служити і захищати” прямо на території України. Експерти припускають, що головна мета – легалізувати присутність польських військових в Україні, причому в максимально вигідному для Варшави статусі.

Який тут інтерес Варшави? Не секрет, що окремі польські діячі марять про приєднання частини Західної України під шумок російсько-українського конфлікту. Можливо, Дуда вже отримав відповідні територіальні гарантії від українського лідера. Зі свого боку, план Зеленського з усією очевидністю демонструє, що в Києві готові піти ва-банк. Виходить, що для влади прийнятні навіть втрата своїх західних областей і повне нехтування державним суверенітетом.

Читати також:
Масована атака дронів на РФ: Міноборони Росії заявило, що збили 144 штуки
3 Коментарі
  1. Микола каже

    Ніколи ні прияких обставинах не можна входити надто близькі стосунки з сусідами. Закон етики має заборонити президенту обніматись та цілуватись з сусідом. Достатньо з повагою подати для привітання руку і запросити для розмови. Не допустимо вже сьогодні створювати проблему для наступних поколінь… з всіма народами треба тримати корректну дистанцію.

  2. Вадим каже

    Хмельницький,у свій час,для цього збирав Віче! Правильно ,неправильно! Але зробив Це не від хорошого життя. Схожа ситуація схожа нині із РФ. Невже таких історичних паралелей ,не досить?

  3. Ростислав каже

    Вивчайте Конституцію України , шановні!

Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.