Могутня битва за Токмак. Успіхи ЗСУ за місяць

3 477

Карта від “Нью-Йорк Таймс”

Могутня битва за Токмак. Успіхи ЗСУ за місяць – блакитним.Лінії оборони російських військ – жовтим. Шкала масштабу праворуч, одна поділка – сухопутна миля (1609 метрів).

Місяць м’ясного наступу, закидання трупами, сотні втрачених одиниць танків та іншої бронетехніки, багато тисяч втрачених солдатів ЗСУ – і просування в передпіллі на глибину трохи більше ніж кілометр (це в найвдалішому місці). Причому навіть це просування вельми умовне, тому що їх періодично обстрілюють і вони відходять.

Як там було в четвертому сезоні “Блекэддера”?

– У якому масштабі показано результати нашого наступу?

– Один до одного, сер. Ми захопили два квадратні метри землі.

Звідти ж:

-Наш план полягає в тому, що ми вибираємося з траншей і повільно йдемо в бік укріплень противника, поки нас усіх не переб’ють?
– Звідки ви знаєте? Це секретна інформація!(британська школа військових дій, століттями не змінюється)Перегляньте, воно смішне (якщо ти, звісно, не йдеш у бік укріплень противника).

Вісім місяців збирали західну техніку, тренували резерви, готувалися – і пшик. Як каже полковник Трухан: “Я ще не бачив жодного наступу, який би застряг у передпіллі і не зміг просунутися навіть до першої лінії оборони”. Тепер бачите До першої (з трьох) лінії оборони ЗС РФ залишається ще понад п’ять кілометрів. По відкритому прострілюваному (і пристріляному) полю. На якому ще й мінні загородження.
До другої лінії – ще шість-сім кілометрів.
До третьої (найбільш укріпленої) – ще чотири-п’ять.
До Мелітополя від Токмака – 64 кілометри.

Теоретично за роки два таким темпом можуть дійти до Токмака. За десять – до Мелітополя. Ще за кілька – до перешийка до Криму. Тільки чоловіки на Україні закінчуються вже зараз…
Утім, кого це хвилює? Вже точно не Байдена із Зеленським.

Читати також:
Путіну доповіли про підрив Кримського мосту
Залишіть відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.